Skip to main content

Gewijzigd Oranje hervat EK-kwalificatiereeks

By 28 februari 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames treffen deze week in de EK-kwalificatiereeks tweemaal Tsjechië. Dit zijn de veranderingen in de selectie ten opzichte van het WK.

Advertentie

Bondscoach Per Johansson heeft routiniers Yvette Broch en Tess Lieder niet geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijden. Het duo deed in december 2023 nog mee aan het wereldkampioenschap.

Broch, die in de zomer gaat stoppen, maakte veel speelminuten op het eindtoernooi. Lieder ontbrak in de kwartfinale voor het eerst op het wedstrijdblad en maakte het WK op de tribune af.

Johansson houdt vast aan doelvrouwen Yara ten Holte en Rinka Duijndam. Er is voor het tweeluik met Tsjechië, beide landen gaan met vier punten uit twee wedstrijden aan de leiding in de poule, geen extra doelvrouw opgeroepen. Net als Lieder zaten ook Claudia Rompen (Viborg HK) en Bianca Schanssema (København Håndbold) bij de voorselectie.

Advertentie

Wolfs en Hendrikse
In plaats van Broch zit Pipy Wolfs (foto) bij de wedstrijdgroep. De aanwinst van het Hongaarse Mosonmagyaróvár is na enkele maanden afwezigheid weer bij de nationale ploeg in beeld. Wolfs is in Praag en Den Bosch één van drie cirkels, want ook Nikita van der Vliet en Tamara Haggerty hebben de definitieve selectie gehaald.

Nathalie Hendrikse is het nieuwste gezicht bij de nationale ploeg. Tegen Tsjechië kan de rechterhoekspeler van het Duitse Thüringer HC, Hendrikse heeft bij de nummer drie van de Bundesliga verlengd, haar debuut maken.

Ziggo Sport
De aanwezigheid van Hendrikse gaat ten koste van WK-ganger Kelly Vollebregt. De positiegenoot is net als Broch en Lieder niet opgeroepen.

Nederland speelt vanavond voor het eerst tegen groepsgenoot Tsjechië. Het eerste fluitsignaal in Praag klinkt om 19:45 en Ziggo Sport zendt de EK-kwalificatiewedstrijd uit op kanaal 13.

Foto: FotoReza

Advertentie