Skip to main content

Gewijzigde opzet kampioensfase eredivisie

Met nog twee wedstrijden te gaan gaat het vizier van een hoop eredivisieclubs op de kampioensfase. De nacompetitie in de damescompetitie is gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen.

Advertentie

De top-2, momenteel Succes Schoonmaak/VOC en Morrenhof Jansen/Dalfsen, is in de eerste ronde van de strijd om het landskampioenschap vrijgeloot. In het weekend van 17 en 18 maart neemt de nummer drie het op tegen de nummer zes en treft de nummer vier de nummer vijf van de eredivisie.

Best-of-three
Via een tweeluik, zowel uit als thuis, dringen twee winnaars door tot de halve finale. De winnaar van het duel tussen drie en zes neemt het op tegen de koploper. De runner-up knokt tegen de gelukkige van de strijd tussen de nummer vier en vijf om een finaleplaats.

Indeling halve finale:
Nummer één – winnaar drie/zes
Nummer twee – winnaar vier/vijf

Advertentie

In het weekend van 21 en 22 april start de finale van het landskampioenschap. De overgebleven winnaars strijden in een gebruikelijke best-of-three om de nationale titel. Vorig jaar versloeg VOC Dalfsen in een beslissend duel.

Eerste divisie
De play-downs zijn hetzelfde ingericht als vorig jaar. In een poule nemen de nummer zeven tot en met tien het tegen elkaar op, waarbij de hekkensluiter met het minst aantal bonuspunten aan het degradatiegevecht begint. De nummer laatst van de groep doet een stap terug naar de eerste divisie.

Voor de nummer drie uit de poule wacht een play-off met de algehele nacompetitiewinnaar van de eerste divisie. Koploper DSVD, Quintus 2 en Bentelo sleepten reeds een periodetitel in de wacht.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie