Skip to main content

Gewilde Gielen gaat in Belgische eredivisie aan het werk

Snel na zijn vertrekaankondiging bij HC Groot Venlo heeft Robin Gielen (46) een volgende club. Dat meldt Frans Jetten in De Limburger.

Advertentie

De trainer/coach gaat vanaf de zomer aan de slag bij het Belgische Houthalen. De aanstaande club van Gielen, die over de grens in Bocholt woont, staat achter KV Sasja tweede in de eredivisie van België.

Zes andere geïnteresseerde clubs
“Ik ga met Marco Hoogeveen, met wie ik acht jaar in Venlo heb samengewerkt, starten aan een mooie uitdaging om de ploeg verder uit te bouwen en over twee jaar verantwoord naar de BENE-League te brengen”, aldus Gielen tegenover Jetten. Afgelopen week had hij zes andere geïnteresseerde clubs aan de lijn.

Gielen is bezig aan zijn negende seizoen bij HC Groot Venlo. Eerst had hij twee jaar de mannenploeg onder zijn hoede. Met het damesteam werd de voormalig hoekspeler in 2022 ten koste van VOC landskampioen. Een jaar later volgde de beker.

Sweep en Op ’t Veld
Bij Houthalen komt Gielen twee landgenoten tegen. Robert Sweep en Chretiën Op het Veld. Via laatstgenoemde is het contact tussen de trainer/coach en Belgische club op gang gekomen.

“De focus blijft natuurlijk nu vol op Venlo”, wil Gielen benadrukken. De bekerhouder is nog actief op drie fronten: de eredivisie, EHF European Cup en afgelopen week plaatsten de blauw-witten zich voor de kwartfinale van de beker.

Foto: FotoReza

Advertentie