GHV in slotseconde naast Hellas

GHV heeft een punt overgehouden aan het inhaalduel met Hellas: 32-32. In de laatste anderhalve minuut van de partij in Goirle scoorde de thuisploeg nog drie keer.

Na 14-17 bij rust tilde linkerhoekspeler Thomas Beltman een kwartier voor tijd de score namens de gasten uit Den Haag naar 22-25. Even later zorgde spelmaker Lars Hijstek met een onderhands schot alweer voor de gelijke stand (25-25).

Kevin Pronk
In het slot leek het kwartje toch de kant van nummer acht op de ranglijst Hellas op te vallen. De bezoekers kwamen terug van 29-28 en met zijn zevende zorgde Kevin Pronk negentig tellen voor het eind zelfs voor wat lucht (30-32).

Een snelle vlieger van Thomas Robben, international op het zand, gaf GHV hoop. Tien seconden voor het laatste fluitsignaal verloor Hellas bij 31-32 de bal. Beltman nam bij een vrije worp van GHV te weinig afstand en moest met rood van het veld.

Reboud na strafworp
De toegekende strafworp van Robben werd nog door Hellas-goalie Caspar Hovingh gekeerd, maar in de rebound prikte Hijstek net voor het hele uur de gelijkmaker binnen. Waar Hellas afdroop vierde GHV, gepositioneerd in het rechterrijtje van de eredivisie, een klein feestje.