Skip to main content

Glimlach terug bij Kuipers: “Het voelt als een warme vereniging”

Na een moeilijk jaar in Duitsland staat Lynn Kuipers (21) bij HandbaL Venlo weer met een glimlach op het veld. “Ik heb het buitenland nog niet uit mijn hoofd gezet.”

Advertentie

Met trots werd Kuipers in de zomer door de bekerwinnaar uit Limburg gepresenteerd als topaanwinst. De Twentse stond vorig seizoen bij TSV Bayer 04 Leverkusen onder contract, maar besloot terug te keren in de eredivisie.

“Vorig jaar koos ik voor de stap naar de Bundesliga om me door te ontwikkelen. Ik wilde een completere speelster worden. Halverwege het seizoen kwam ik erachter dat ik door de train- en speelstijl niet op mijn plek zat en daardoor niet groeide”, legt Kuipers haar keuze uit. “Na een goed gesprek met de club, die aangaven niet van de filosofie af te stappen, heb ik de knoop heb doorgehakt om weer naar Nederland te gaan. Ik neem de ervaring mee naar mijn nieuwe club.”

Alles eruit halen
Last van heimwee had Kuipers in Leverkusen niet, want: “Op mijn zeventiende ging ik al naar Papendal en zo ben ik gewend om uit huis te wonen. Ik hou nu zelfs van het hebben van een eigen plekje. Ik kan eigenlijk niet wachten tot ik in Venlo ergens kan intrekken, haha.”

Advertentie

De blondine moet nog even geduld hebben. Door het plotse vertrek van Romé Steverink, de provinciegenoot van Kuipers heeft op haar beurt juist voor de stap naar het buitenland gekozen, is HandbaL Venlo druk met huisvesting voor sommige speelsters.

Als product van de HandbalAcademie vond Kuipers via DSVD de weg naar VOC en later het buitenland. “Van jongs af aan heb ik het doel om alles uit mijn carrière te halen. Daarom kies je ook voor Papendal. Ik was blij dat ik in Leverkusen de volgende stap mocht maken, maar het was niet zoals ik het gehoopt had.”

Rinkelende telefoon
“Het was lastig weer terug te gaan naar Nederland. Het voelde zelfs even als falen, maar gelukkig hebben de mensen om mij heen dat snel uit mijn hoofd gepraat”, is de rechteropbouwer eerlijk. Toen eredivisieclubs lucht kregen van de situatie van Kuipers rinkelde haar telefoon. “Het eerste contact met Venlo was meteen prettig.”

Bij de blauw-witten staat Kuipers sinds kort binnen de lijnen met speelsters als Demi Smolenaers, Lisanne Kruijswijk en positiegenoot Sharon Grummel. “Het voelt als een warme vereniging waarbij de sfeer tussen alle clubgenoten goed is. Ook zijn de supporters fanatiek en dat zorgt voor een extra stimulans. Daarnaast speelt het team mee om de titel en komen we ook uit in Europa. Dat zijn de leukste wedstrijden. Ik heb daardoor weer lekker veel plezier in het spelletje.”

HBO-studie afmaken
In de tweede ronde van de EHF European Cup komen Kuipers en co WHC Cair Skopje tegen. Op 23 september is het heenduel in Noord-Macedonië. Een week later is in Venlo de return.

Spelen in het buitenland is niet heilig gebleken voor de twintiger. Ondanks een ongemakkelijk jaar bij TSV Bayer 04 Leverkusen staat Kuipers nog open voor het avontuur over de grens. “Ik heb het buitenland nog niet uit mijn hoofd gezet. Het kan zijn dat ik bij de juiste aanbieding weer probeer. Dan moet de leefomgeving bij mij passen. Ondertussen wil ik met HandbaL Venlo voor de prijzen gaan, de Supercup-winst smaakt naar meer, en mijn HBO-studie Sportkunde afronden.”

Foto: FotoReza

Advertentie