Skip to main content

Goed gemutste Roefs gaat in Europa debuteren: “Geert geeft me veel vertrouwen”

Onder Geert Hinskens is Tim Roefs een belangrijke pion bij Volendam. Dit weekend gaat de pas 21-jarige opbouwspeler debuteren in de Europa.

Advertentie

In de tweede ronde van de EHF European Cup komt het Zwitserse Wacker Thun op bezoek in Noord-Holland. “Het gaat geen gemakkelijke avond worden. De competitie in Zwitserland is heel sterk. Wacker Thun verloor onlangs met maar drie verschil van Kadetten Schaffhausen. Wij moeten het beste van ons spel laten zien”, aldus Roefs.

Volendam heeft zich voor Europa kunnen plaatsen doordat de oranjehemden in de lente tweede van Nederland werden. Roefs kijkt met een heel dubbel gevoel terug op zijn eerste seizoen bij Volendam. “Ik had geen klik met Mark Ortega”, is de schutter eerlijk over zijn band met de vorige hoofdtrainer in het vissersdorp. “Bij LIONS was ik een hogere trainingsinzet gewend. Mark deed niets met onze feedback. Toen was het gedaan met de klik tussen mij en hem.”

Geen zooitje buitenlanders
“Ik weet dat ik niet de makkelijkste ben. Heb m’n woordje wel klaar. Maar wil gewoon dat de trainingen goed zijn. Ja, toen was ik wel even onzeker over mijn overstap naar Volendam”, gaat Roefs verder. “Maar sinds de komst van de nieuwe staf is dat gevoel verdwenen. Er staat een heel andere groep en met zekerheid kan ik zeggen dat we bezig zijn met het uitvoeren van een meerjarenplan. Geert geeft me veel vertrouwen.”

Advertentie

Naast hoofdtrainer Hinskens zijn ook spelers als Oskar Schöll, Evan de Lange en Thimo Axt nieuw bij Volendam. “De gedachtegang is goed. Er wordt niet zo maar meer een zooitje buitenlanders gehaald. Er wordt ook de aankomende jaren op de huidige groep met jongens gerekend. Daar maak ik graag onderdeel van uit.”

Sparren met Eijlers
Als tiener debuteerde Roefs namens LIONS in de BENE-League. Hij loopt samen met broer Jeroen Roefs al enige tijd rond in de grensoverschrijdende competitie. Toch is ‘junior’ pas 21 en gaat tegen Wacker Thun zijn entree in Europa maken. “Dat gaat een mooie ervaring worden. De groep kijkt erg uit naar de krachtmeting. Iemand als Gerrie Eijlers benadrukt dat we er ook een beetje van moeten genieten. Ik vind het leuk om met hem te sparren. Hij heeft veel gezien.”

“Aan het begin van het seizoen stelde hij me de vraag of ik in de toekomst in het buitenland spelen wil”, vervolgt Roefs. “Ik ga niet zo maar naar een derde Bundesliga-club met de hoop te promoveren. Het plaatje moet voor mij kloppen. Daarnaast heb ik geen topseizoen achter de rug. Eerst moet ik me in de BENE-League bewijzen. Dat ik de sterkste jongen van allemaal ben. Het tweeluik met Wacker Thun is een mooi moment te laten zien hoever ik ben.”

De underdog
“We zullen zaterdagavond de underdog zijn. Dat is niet erg. De druk ligt niet bij ons”, besluit Roefs. “In de competitie hebben we duidelijk van landskampioen Aalsmeer kunnen winnen. Dat toont aan dat deze jonge groep een hoog niveau kan halen.” 

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie