Skip to main content

Goede eerste helft Rompen, Abbingh maakt er zeven

In de tiende speelronde van de Deense eredivisie heeft doelvrouw Claudia Rompen een goede eerste helft afgeleverd. Ook international Lois Abbingh was gisteravond in vorm.

Advertentie

Het Skanderborg Håndbold van Rompen zegevierde in eigen huis tegen Aarhus United: 26-20. In het eerste bedrijf liet de goalie uit Limburg slechts zeven doelpunten door (13-7).

Topduel met Viborg HK
Rompen kwam tot zeven stops (53 procent). De keepster van Skanderborg, ze is in de zomer van Horsens overgekomen, staat op de longlist van interim-bondscoach Monique Tijsterman voor het WK in Spanje. Andere positiegenoten in de voorselectie zijn Tess Wester, Yara ten Holte en Rinka Duijndam.

Ook een ruime voldoende voor Lois Abbingh in het oranje-wit van Odense HC. De koploper in Denemarken zette gisteravond runner-up Viborg HK met 29-23 opzij (11-12). Abbingh maakte in het topduel zeven doelpunten. Ook gaf de Groningse vier assists.

Larissa Nusser
Odense HC blijft de ranglijst op het hoogste, Deense niveau aanvoeren. Het København Håndbold van Larissa Nusser is terug te vinden op play-offplek zes. In een onderling duel in de middenmoot wist de formatie uit de hoofdstad op dinsdagavond Nykøbing ternauwernood te verslaan: 25-24. Nusser wist vijf keer het net te vinden, Nikita van der Vliet kreeg één streepje achter haar naam.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie