Skip to main content

“Een goede speurtocht, maar ik denk dat we daar goed mee bezig zijn”

By 27 september 2017Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Binnen enkele weken denkt het NHV de nieuwe bondscoach voor de nationale mannenploeg te presenteren. Dat blijkt uit een interview van Paul van Gestel met de NOS.

Advertentie

Van Gestel, manager Topsport bij de handbalbond, legt voor de microfoon van de NOS de criteria uit waar de nieuwe oefenmeester aan moet voldoen. “Het moet een bondscoach zijn die goed bij onze filosofie past”, opent Van Gestel. “Waar ook de groep tevreden over kan zijn. Zo van ‘Hey, ja, dat is een naam waar we graag mee aan de gang gaan.'”

Lange termijn
“We willen niet iemand die op korte termijn eventjes langskomt en dan weer verder gaat”, is de manager kritisch. Dit is tevens een grote wens van de spelersgroep. “We willen iemand hebben die helpt bouwen naar 2020. Een goede speurtocht, maar ik denk dat we daar goed mee bezig zijn.”

Griekenland
Ook laat Van Gestel, die het opstappen van Joop Fiege niet zag aankomen, los dat de kans groot is dat de nieuwe bondscoach binnen nu en een paar weken gepresenteerd wordt. “Maar we zijn er nog net niet”, besluit hij lachend. Eind oktober nemen de Oranjemannen het in een kwalificatieduel op tegen Griekenland.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie