Skip to main content

Goud voor Feyenoord na shoot-outs

Feyenoord heeft de nationale titel van Beach Handball Tilburg overgenomen. In de NK-finale in het Noord-Brabantse Oosterhout werd het vanavond 1-2 voor de Zuid-Hollanders.

Advertentie

De eerste set ging naar de uitdager uit Rotterdam. Na 11-14 voor Feyenoord kwam Beach Handball Tilburg nog terug tot 13-14. Het laatste punt werd door de wit-roden gescoord waarna een time-out van Beach Handball Tilburg niets meer uitrichtte: 13-15.

De eindstrijd stond onder leiding van Stijn Westerhof en Koen Nijnhuis. De jonge scheidsrechters floten anderhalve week geleden nog op het EK Beach Handball U17 en werden in Turkije met de kleine finale beloond.

In het vervolg van de NK-finale stelde de titelhouder orde op zaken. In set twee vond Beach Handball Tilburg veel makkelijker het net. Na 20-14 was het bij 24-22 nog even spannend, maar de Noord-Brabanders sleepten er op geslepen wijze shoot-outs uit (31-24).

Advertentie

6-2 in overtime
Bij een mooie, ondergaande zon in Oosterhout konden beide teams rekenen op voldoende aanmoediging van het meegereisde publiek. Namens het NHV praatte vaste speaker Edwin Koene op neutraal terrein de eindstrijd vermakelijk aan elkaar.

Waar Feyenoord de eerste drie mogelijkheden van de shoot-outs benutte, ging pas de derde van Beach Handball Tilburg erin. Daarvoor raakten broers Thomas en Jasper Robben respectievelijk de lat en paal. Zo trok de nummer twee van het vorige NK Beach Handball uiteindelijk met 6-2 aan het langste eind.

EK voor landskampioenen
Voor het eerst gaat het goud naar Feyenoord. De formatie van Danny Baijens, tevens bondscoach van Oranje, laat zich in de herfst namens het land zien op het EK voor landskampioenen in Portugal. Waar Beach Handball Tilburg genoegen moet nemen met zilver is dit jaar het podium incompleet, omdat de troostfinale tussen Black Lake Beach en HVC tijdens het afgelaste NK niet is gespeeld.

Wanneer de vrouwenfinale tussen Lit Malserzn Aln en Black Lake Beach wordt afgewerkt is niet bekend. Een speeldatum ontbreekt nog.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie