Skip to main content

Goud voor Hiekka Hauskaa en damesploeg Black Lake Beach

By 7 juli 2024juli 8th, 2024Beach Handball, Voorpagina

Het goud op het NK Beach Handball is vanmiddag in Stadskanaal naar Hiekka Hauskaa (foto) en damesploeg van Black Lake Beach gegaan.

Advertentie

In de mannenfinale rekende Hiekka Hauskaa met 2-0 af met Beach Handball Tilburg. De eindstrijd eindigde in 29-26 en 33-28 voor het team van Dennis Heuvelmans. Uitblinkers bij de oranje-zwarten waren Siebe Speckman op aangeven van broer Silas en doelman Kick van Veen en Nick Oosterik.

Hiekka Hauskaa verloor in de groepsfase nog van de ervaren Noord-Brabanders. Bij de laatste vier stuntte de uiteindelijke winnaar tegen Black Lake Beach (2-0) en zo stond Hiekka Hauskaa ook in de NK-finale geen set af.

Feyenoord, de winnaar van het NK van 2023, moest op het Groningse zand genoegen nemen met brons. De Rotterdammers klopten in de troostfinale Black Lake Beach met overtuiging: 2-0 (28-18 en 30-22).

Bij de dames ging de finale tussen Black Lake Beach en Volendam. Na 26-20 in set één walste Black Lake Beach, met meerdere WK-gangers in de ploeg, in de tweede set over de Noord-Hollandse tegenstander heen: 24-10.

Alle winnaars NK Beach Handball:
Heren: Hiekka Hauskaa
Dames: Black Lake Beach
Heren A: Hiekka Hauskaa
Dames A: Hiekka Hauskaa
Heren B: Hiekka Hauskaa
Dames B: Achilles
Jongens C: Aalsmeer
Meisjes C: Olympia Hengelo
Jongens D: Feyenoord
Meisjes D: Voorwaarts

Advertentie