Skip to main content

Goudriaan toch naar Duitsland

Rob Goudriaan (21) ruilt Volendam in het nieuwe seizoen toch in. De doelman gaat voor de opleidingsploeg van SC Magdeburg spelen.

Advertentie

Onlangs maakte Volendam bekend door te gaan met Goudriaan. Na een succesvolle proefstage heeft de jonge goalie toch voor de stap naar Duitsland gekozen.

“Sportief gezien is de overgang een vooruitgang en daarom kies ik ervoor”, legt Goudriaan uit. “De faciliteiten in Magdeburg zijn heel goed.”

Derde Bundesliga
SC Magdeburg 2 speelt in de derde Bundesliga. Bij de hoofdmacht, de huidige koploper van Duitsland, staat landgenoot Kay Smits onder contract. Ook de keepertrainer van Goudriaan bij Volendam Gerrie Eijlers heeft een rijk verleden bij SC Magdeburg.

Goudriaan: “In mijn stijl herkenden ze Eijlers. Daar werd meteen over gesproken.” In 2020 maakte de twintiger de transfer van eredivisionist Hellas naar Volendam waar Goudriaan de gestopte Eijlers verving. 

Evan de Lange
Met Evan de Lange van Quintus heeft Volendam de vervanger van Goudriaan al binnen. Eerder maakten teamgenoten Florent Bourget (Nancy) en Filip Pettersson (IFK Ystads) hun vertrek uit Noord-Holland al bekend. 

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie