Skip to main content

Gracio is in HandbalNL League nog gretiger: “We moeten onszelf pushen”

In de BENE-League en beker speelde Hurry-Up een bijrol. Linkerhoekspeler van de oranje-zwarten Goncalo Gracio (23) is dan ook geprikkeld in de HandbalNL League veel langer bovenin mee te doen. “Ik wil de supporters weer van mijn kracht overtuigen.”

Advertentie

Met slechts een bonuspunt en de uitwedstrijd met titelhouder LIONS, twee bonuspunten, als startpunt weet Gracio dat het voor Hurry-Up aankomend weekend meteen erop of eronder is. “Dat de HandbalNL League dit seizoen slechts vijf speelrondes telt is wel verrassend. Als wij er eentje te veel verliezen wordt het meteen een lastig verhaal”, weet de Portugees.

“Er zit voor ons niets anders op dan erin te geloven. Misschien zijn andere teams sterker en verder, maar als onze mentaliteit klopt kunnen we heel ver komen”, vervolgt Gracio. “De titel wordt moeilijk, maar dan draai ik het graag om. Doordat het er maar vijf wedstrijden zijn heb je een goede maand nodig om de finale te halen.”

Lange winter
In eigen land doorliep Gracio de jeugdopleiding van topclub Sporting Clube de Portugal. Vorig jaar kwam de Zuid-Europeaan over van Vitoria FC. Toen droegen ook landgenoten Valter Soares, Tiago Azenha en David Ferreira nog het tenue van de Zwartemeerders.

Advertentie

“De winter in Nederland duurt me te lang”, lacht hij. “Ik heb dan ook genoten van de eerste zonnige dagen hier en kijk uit naar het vervolg van de lente. Het maakt iedereen meteen vrolijker.”

Jaartje langer?
De rappe flankspeler kende een productief eerste deel van het seizoen, maar viel in 2024 verder terug. “Dat maakt me hongerig voor de HandbalNL League”, grijnst Gracio. “In het begin van het seizoen nam ik de strafworpen en kwam ik vaak tot veel doelpunten. Natuurlijk voelt dat goed. Dat is in de tweede seizoenshelft anders gelopen. Ik wil de supporters weer van mijn kracht overtuigen.”

Waar Hurry-Up veel talenten al heeft vastgelegd voor na de zomer, is er met de Portugees nog geen deal. “We zijn in gesprek over details. Ik zie het zitten om een jaar langer bij Hurry-Up te blijven. De liefde van de fans en vrijwilligers rond de club voel ik. Daar ben ik gevoelig voor.”

Aalsmeer en Volendam
Gracio ruilt dit weekend de onderhandelingstafel even in voor de vloer in Sittard. Al ziet hij LIONS niet als de favoriet om de titel. “Aalsmeer zal na de bekerwinst meer willen. De meest complete ploeg is in mijn ogen Volendam”, deelt de Portugees. “Al is het gevaarlijk teams en spelers uit te sluiten. Wij kunnen het tegen iedereen lastig krijgen, maar ook van iedereen winnen.

Gracio besluit: “Dat maakt onze positie in de HandbalNL League zo interessant. Met weer een positie voor Hurry-Up achter de finalisten moeten we geen genoegen nemen. We moeten onszelf pushen.”

Zondagmiddag om 17:00
LIONS – Hurry-Up is zondagmiddag om 17:00. In de avond ervoor is om 19:00 Volendam tegen Houten en de herhaling van de bekerfinale: Aalsmeer – Bevo.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie