Skip to main content

Groen licht voor Kay Smits

Groen licht voor Oranjeheer Kay Smits (26). De rechteropbouwer heeft de teamtraining bij SG Flensburg-Handewitt hervat.

Advertentie

Na maanden revalideren en controleren was Smits weer op de training bij SG Flensburg-Handewitt te zien. “Ik voel me heel goed en ik ben gewoon blij om terug te zijn bij het team en te kunnen trainen. Ik heb er heel lang op gewacht”, zegt de international op de website van zijn Duitse club.

163 dagen geleden moest Smits door een ontstoken hartspier een flinke stap terugdoen. Zo ontbrak de Limburger op het Europees kampioenschap.

Trainer/coach van SG Flensburg-Handewitt Nicolej Krickau over de rentree van Smits: “We zijn erg blij om Kay weer bij het team te hebben. Met zijn motivatie, zijn wil om te verbeteren en zijn kwaliteiten zal zijn terugkeer onmiddellijk een positief effect hebben op onze dagelijkse trainingen.”

Over een week staat SG Flensburg-Handewitt, waar assistent Mark Bult bezig is aan zijn laatste weken, in de halve finale van de EHF European League. In Hamburg wacht het Roemeense Dinamo Bucuresti in de Final4. De andere partij bij de laatste vier gaat tussen Rhein-Neckar Löwen en Füchse Berlin.

Foto: FotoReza

Advertentie