Skip to main content

Groener en Duitsland al zeker van hoofdronde

By 4 december 2021Voorpagina

Duitsland is flitsend van start gegaan op het WK in Spanje. De ploeg van bondscoach Henk Groener is na twee ruime zeges al zeker van de hoofdronde.

Advertentie

Na de eenvoudig gewonnen openingswedstrijd tegen Tsjechiƫ (31-21) was ook Slowakije geen partij voor Duitsland. Tot 12-10 ging de wedstrijd gelijk op, maar vanaf dat moment nam Duitsland langzaam maar zeker afstand. Via een 17-12 ruststand liepen de Duitsers in de tweede helft uiteindelijk uit naar 36-22.

“Het team heeft 60 minuten lang gas gegeven. Twee wedstrijden, twee zeges. Dan mag je tevreden zijn”, zei Groener na afloop tegen de Duitse pers. ”Het was leuk om naar te kijken, maar we moeten wel oppassen dat we niet euforisch worden.”

Hoofdronde
Met de twee ruime zeges op zak is Duitsland al zeker van een plek in de hoofdronde. Maandag wacht het treffen met de nummer twee uit de groep Hongarije. Ook de Hongaren wonnen hun eerste twee wedstrijden. Het onderlinge treffen zal uitmaken wie er met de groepswinst en de betere uitgangspositie naar de hoofdronde gaat.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie