Skip to main content

Groener geeft goede voorbeeld: Duitsland neemt vier punten mee naar tussenfase

By 7 december 2021Buitenland, Voorpagina

Het Duitsland van oud-bondscoach Henk Groener heeft het goede voorbeeld gegeven. De WK-genoot van Oranje vierde gisteren de derde poulezege in Spanje en neemt vier punten mee naar de tussenfase.

Advertentie

Duitsland boekte gisteren de derde WK-zege op rij. Hongarije werd nipt geklopt: 25-24. Na 14-9 bij rust kwam de groespgenoot van Duitsland nog akelig dichtbij.

Kruisen met poule F
Meike Schmelzer (vijf doelpunten) en Alina Grijsseels (vier) waren belangrijk voor de formatie van Henk Groener. Met veertien stops (37 procent) maakte Hongaarse goalie Blanka Biro het Duitsland nog heel lastig.

In groep E is Slowakije afgevallen. Nummers twee en drie Hongarije en Tsjechiƫ gaan met Duitsland mee naar de tussenfase waarbij laatstgenoemd land vier punten meeneemt. Daar komt Duitsland de top-3 van poule F tegen: groepshoofd Denemarken (vier punten), Korea (twee punten) en Congo (nul punten).

Nederland – Zweden
Nederland speelt vanavond om 20:30 het sleutelduel in de poulefase tegen Zweden. Beide landen hebben de eerste twee wedstrijden gewonnen en zijn al zeker van de hoofdfase van het eindtoernooi in Spanje. In een onderling duel wordt uitgemaakt hoeveel punten Oranje en Zweden meenemen naar de volgende fase van het wereldkampioenschap.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie