Skip to main content

Groener met Duitsland naar kwartfinale

By 11 december 2021Voorpagina

Voor het eerst sinds acht jaar staat Duitsland weer in de kwartfinale van het WK. De ploeg van bondscoach Henk Groener won van Zuid-Korea en blijft daarmee nog altijd ongeslagen in Spanje.

Advertentie

‘’Dit was een uitstekende prestatie. We hebben verdiend gewonnen en ik ben erg trots op mijn team’’, liet Groener na afloop van het duel met Zuid-Korea weten. Door de zege is Duitsland zeker van minimaal plek twee in de hoofdgroep waardoor het bereiken van de kwartfinale een feit is.

Grijseels en Bölk
Duitsland begon sterk aan het duel met de Aziaten en nam al gauw een 5-0 voorsprong. Vanaf dat moment kwam er echter wat zand in de Duitse motor en kwam Zuid-Korea terug tot 8-8.

In de slotfase van de eerste helft herpakte Duitsland zich en kon het met een 19-16 stand gaan rusten. In het tweede bedrijf trokken de Duitsers het duel eenvoudig naar zich toe: 37-28. Alina Grijseels en Emily Bölk maakten er gisteravond allebei acht.

Sterke Duitse dekking
‘’We wisten dat Korea een ander soort handbal speelt dan wij in Europa niet gewend zijn. In de eerste helft konden we daar moeilijk mee omgaan, maar in de tweede helft werd onze dekking beter. Als we daar succesvol mee willen zijn moeten we er hard voor werken en er plezier in hebben, dat is gelukt.”

Duitsland staat nu samen met Denemarken ongeslagen bovenaan in groep drie van de hoofdronde. Zondag treffen de twee teams elkaar om uit te maken wie er als groepswinnaar naar de kwartfinale gaat. Het kruist daarin met de groep van Brazilië en thuisland Spanje.

Foto: IHF

Advertentie