Skip to main content

Groener springt in bij Borussia Dortmund

By 7 oktober 2022Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Oud-bondscoach van de Oranjedames Henk Groener (62) wordt per 1 november de nieuwe trainer/coach van Bundesliga-club Borussia Dortmund.

Advertentie

Groener springt in bij de club die sinds twee weken zonder hoofdtrainer zit. Borussia Dortmund heeft in september besloten zonder de bekritiseerde André Fuhr door te gaan.

Zschocke en Berger
Over de grens zorgde Fuhr voor veel opspraak. Na strubbelingen met de hoofdtrainer hebben internationals van Duitsland Mia Zschocke en Amelie Berger zelfs met succes hun contract in Dortmund laten ontbinden. Beide speelsters hebben inmiddels bij respectievelijk Champions League-club Storhamar Eline Handball en competitiegenoot HSG Bensheim/Auerbach onderdak gevonden.

Tot de zomer was Groener werkzaam als bondscoach van de nationale damesploeg van Duitsland. Hij laat weten uit te kijken naar het leiden van een clubteam. Tussen 2009 en 2016 had Groener bij het Nederlands team de touwtjes in handen.

Nog altijd ongeslagen
Ondanks de onrust binnen de club is Borussia Dortmund – waar landgenoten Zoë Sprengers, Harma van Kreij en Yara ten Holte spelen – ongeslagen gebleven in de Bundesliga. Afgelopen week versloegen de geel-zwarten VfL Oldenburg. Borussia Dortmund deelt de koppositie met Thüringer HC en titelhouder SG BBM Bietigheim.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie