Skip to main content

Groep 1 van hoofdfase al rond

By 9 november 2022Voorpagina

Groep 1 van de volgende ronde van het EK is al rond. Zo zijn de eerste twee afvallers op het Europees kampioenschap ook bekend.

Advertentie

Poule A en B werkten gisteravond speelronde drie af. Veel ogen waren gericht op Denemarken – Zweden. Na een zwakke eerste helft (13-5) kwam Zweden nog gevaarlijk dichtbij. Toch gingen de twee punten naar het buurland in het rood-wit: 25-23.

Silje Solberg
In de groep van Denemarken en Zweden, allebei met twee punten door naar hoofdgroep 1, is Servië uitgeschakeld. Slovenië was met 27-24 te sterk en is ten koste van Servië door.

In poule A is Noorwegen ook in speelronde drie ongeslagen gebleven. Na 14-12 bij rust werd het tegen Hongarije 32-22. Onder de lat bij Noorwegen keerde Silje Solberg bijna de helft van de ballen: 21 stops, 48 procent.

Advertentie

Zwitserland
Ondanks het punt tegen Kroatië (26-26) moet Zwitserland het EK verlaten. Opponent Kroatië en Hongarije gaan met respectievelijk twee en nul punten door naar de hoofdfase van het eindtoernooi. De top-3 van iedere poule neemt alleen de punten behaald tegen de groepsgenoot die ook door is naar de volgende ronde mee.

Tussenstand groep 1:
1. Noorwegen 2-4
2. Zweden 2-2
3. Denemarken 2-2
4. Kroatië 2-2
5. Slovenië 2-2
6. Hongarije 2-0

Aan de kant van het toernooischema van Oranje valt vanavond de beslissing. Naast Nederland zijn ook Frankrijk en groepshoofd van poule D Montenegro al zeker van de hoofdfase van het EK. Noord-Macedonië, Roemenië, Polen, Duitsland en Spanje strijden om de andere drie plekjes.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie