Skip to main content

Groepsfase van EHF European League lonkt voor landgenoten

Voor een aantal landgenoten lonkt na een zege afgelopen weekend in kwalificatieronde drie de groepsfase van de EHF European League.

Advertentie

Het Chambray Touraine van Laura van der Heijden (foto) won het heenduel van DHK Banik Most. In Frankrijk werd het 33-20 (17-10) voor de thuisploeg. De rechteropbouwer van Oranje scoorde vier keer tegen de Tsjechen waar Ellen Janssen onlangs is vertrokken.

Ook een thuiszege voor competitiegenoot Neptunes de Nantes. De ploeg waar Kelly Vollebregt één streepje achter haar naam kreeg liet geen spaan heel van het Noorse Molde HK. Door de 45-28 (25-13) einduitslag lijkt de return een formaliteit.

Helen van Beurden
Duitse bekerfinalist HSG Bensheim/Auerbach kan tevens rekening gaan houden met de poulefase van het Europese toernooi, want de Bundesliga-club klopte afgelopen weekend VfL Oldenburg met 27-19 (11-11). Doelvrouw Helen van Beurden was met veertien stops (45 procent) belangrijk voor de thuisploeg.

Advertentie

Aan de overkant vond rechterhoekspeler van HSG Bensheim/Auerbach Sarah Dekker zes keer het net. Vier maal vaker dan cirkelspeler van de bezoekers Pam Korsten.

24-25
Aanstaand weekend moet Borussia Dortmund in Roemenië één treffer goed maken. In Duitsland bleek HC Dunarea Braila sterker dan de formatie van Henk Groener. Ondanks vijftien reddingen van Tess Lieder werd het 24-25 (15-14). Zoë Sprengers prikte in de heenwedstrijd drie keer raak.

Tot slot een remise tussen Costa del Sol Malaga en het København Håndbold van Kim Molenaar en Bianca Schanssema. In Spanje bleven de Denen op 29-29 steken. In Malaga maakte Molenaar één doelpunt.

Zestien clubs
Zondagavond valt in Kopenhagen en op veel meer plekken in Europa de beslissing. In totaal doen zestien clubs mee aan de groepsfase van de EHF European League.

Lees ook: Champions League: Veel stops Ten Holte, Polman wint van Abbingh

Foto: FotoReza

Advertentie