Skip to main content

Groepsgenoot IJsland klopt Portugal

By 14 januari 2022Voorpagina

De aanstaande opponent van Oranje op het EK in Hongarije IJsland heeft in poule B op twee punten gekomen door Portugal te verslaan: 24-28.

Advertentie

Door het resultaat van vanavond in Boedapest is IJsland op gelijkte hoogte met het Nederlands team gekomen. De groepsgenoten hebben na één partij ieder twee punten. Hongarije en Portugal, geteisterd door blessureleed, staan nog op nul.

Gísli Þorgeir Kristjánsson
Doelman Björgvin Páll Gústavsson en rechterhoekspeler Sigvaldi Bjørn Gudjonsson zorgden in het tweede kwartier voor een gaatje van drie en vlak voor rust zelfs vier. Bij rust stond het 10-14.

Ook IJslandse spelmaker Gísli Þorgeir Kristjánsson, teamgenoot van Kay Smits bij SC Magdeburg, speelde in balbezit een hoofdrol. Tien minuten voor tijd wisten de blauw-witten de marge naar zes doelpunten te tillen (20-26). Daar kon ook middenopbouwer Rui Silva van Portugal, met vier uit vijf, geen verandering in brengen.

Top-2
Op zondag mag Nederland het opnemen tegen IJsland. Twee dagen later sluiten de Oranjemannen de poulefase op het EK in Hongarije af tegen Portugal. De top-2 gaat door.

Foto: FotoReza

Advertentie