Skip to main content

Groepsgenoten van Oranje leggen loodje op WK

By 26 januari 2023Voorpagina

Groepsgenoten van Oranje Duitsland en Noorwegen hebben in de kwartfinale van het wereldkampioenschap het loodje gelegd.

Advertentie

De Noren leken gisteravond tegen Spanje op weg naar de halve finale, maar bij 25-24 voor en nog vier tellen op de klok moesten de Noord-Europeanen toch de bal inleveren. Aan de overkant sleepte Daniel Dujshebaev er een verlenging uit.

In minuut tachtig viel in Gdansk de beslissing. Opnieuw scoorde Dusjhebaev de beslissende en allerlaatste: 34-35. Op vrijdagavond komt Spanje Denemarken tegen. De titelhouder kende bij de laatste acht geen enkele moeite met Hongarije: 40-23.

Ook Duitsland is op het WK uitgeschakeld. Tegen Frankrijk startten Juri Knorr (foto) en consorten nog sterk (8-11 voor en 16-16 bij rust), maar in de tweede helft bleek de opponent in het wit-blauw beter. Mede door veertien stops (47 procent) van Rémi Desbonnet werd het 35-28 voor Frankrijk.

Bij de laatste vier gaat Frankrijk het vrijdagavond opnemen tegen Zweden. De Europees kampioen rekende gisteravond in eigen land af met Egypte: 26-22. Bij rust was het verschil al gemaakt (14-9). Met zes uit zes was Niclas Ekberg de uitblinker aan Zweedse zijde.

Halve finales op vrijdag:
18:00 Spanje – Denemarken
21:00 Frankrijk – Zweden

Viaplay zendt beide halve finales uit met Nederlands commentaar. Ook de WK-finale op zondagavond is voorzien van geluid van Raymond Koning.

Foto: FotoReza

Advertentie