Groot en Broch naar finale Champions League!

Nycke Groot en Yvette Broch hebben zich vanmiddag geplaatst voor de finale van de Champions League. Het Oranjeduo won met hun ploeg Györ de halve finale van het Montengrijnse Buducnost met 21-20.

In de volle Papp Laszlo Arena in Budapest (12.500 toeschouwers) begonnen Buducnost en Györ aan de eerste halve finale. Beide ploegen kende een nerveuze start. Het duurde maar liefst zes(!) minuten voor het eerste doelpunt viel van Buducnost. Györ antwoordde meteen met een doelpunt van de Noorse sterspeelster Heid Løke. Het werd, zoals door Nycke Groot al voorspelt, een wedstrijd tussen twee super dekkingen. Na een kwartier spelen was de stand daarom ook pas 3-3. Via 5-5 kon Györ zeven minuten voor rust het eerste gaatje slaan: 7-5. Dit kwam mede door de tweede tijdstraf voor Cvijic. Györ profiteerde hier optimaal van en kon de voorsprong via een doelpunt van Løke voor rust zelfs uitbreiden naar drie: 8-11.

Buducnost had zich echter nog niet overgegeven en kwam furieus uit de kleedkamer. De Montenegrijnen bogen de drie doelpunten achterstand binnen vijf minuten om: 12-12. Györ moest even bijkomen van de schrik en herpakte zich vervolgens door acht minuten lang geen tegengoals te krijgen. Mede dankzij die sterke dekking en een doelpunt van Yvette Broch pakte de ploeg het initiatief weer terug en liep het uit naar een 14-17 voorsprong.

Door een dubbele overtalsituatie kwam Buducnost 5 minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd en leek de partij af te stevenen op een spannende slotfase. In die slotfase was het Nycke Groot die haar ploeg erdoorheen sleepte. Met de belangrijke 20-18 zette de Nederlandse haar ploeg in een zetel. Györ behield de voorsprong in de laatste minuten en won uiteindelijk met 21-20 en speelt morgen om 17.45 uur de finale tegen de winnaar van het duel Vardar – Bucuresti.