Grote stap Quintus, HandbaL Venlo redt het niet tegen Poolse gasten

By 15 oktober 2022Buitenland, Voorpagina

Quintus heeft vanavond in het heenduel in de tweede ronde van de EHF European Cup een grote stap richting de volgende fase van het bekertoernooi gezet. Tegelijkertijd is landskampioen HandbaL Venlo gestrand.

Tegen het Griekse GAS Kamaterou haalde Quintus uit: 18-38 (10-18). De wit-groenen spelen beide partijen in de tweede ronde in Kwintsheul. De return is morgenmiddag om 16:00.

Van der Zeijden, Huele en Van Maurik
Namens Quintus scoorden Jill van der Zeijden en Lysanne Huele er ieder zeven. Met zes goals speelde ook jeugdinternational Alieke van Maurik (foto) een mooie rol voor de eredivisionist.

Na een overwinning in Polen is HandbaL Venlo op eigen parket toch uitgeschakeld door Eurobud JKS Jaroslaw. Al na één helft spelen leek de behaalde voorsprong van vorige week (27-29) niet genoeg voor de formatie van Robin Gielen. Na 11-16 halverwege behield Eurobud JKS Jaroslaw ook na zestig minuten spelen een marge van meer dan twee: 30-36.

Winst SEW
Ook competitiegenoot SEW kan zich focussen op de eredivisie. Na ruim verlies in Zweden, slaagden de blauw-witten er vanavond in Wognum in van Lugi Dam te winnen. Echter is de 31-29 winstpartij niet voldoende de ruime nederlaag van een week geleden te niet te doen.