Skip to main content

Guus Hölscher Topsport Award voor livestreampionier

By 13 oktober 2023Voorpagina

De Guus Hölscher Topsport Award is dit jaar voor livestreampionier Peter van Klaveren (op de foto tweede van links) van Aalsmeer.

Advertentie

De aanmoedigingsprijs werd gisteravond in de rust van het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Portugal aan Van Klaveren uitgereikt. In Almere ontving hij de award en 2500 euro.

Al heel vroeg startte Van Klaveren met het filmen van wedstrijden van verschillende teams van Aalsmeer. Eerst onder de naam FIQAS TV en nu heet het videokanaal van de club uit Noord-Holland Greenpark TV. Van Klaveren zendt ieder thuisduel van de BENE-League rechtstreeks uit op internet en is door de hoge kwaliteit van de uitzending een voorbeeld voor alle andere livestreams in de competitie.

Een hele eer
“Het is wat vreemd om een prijs te ontvangen voor iets dat je heel graag doet”, reageert Van Klaveren kort voor het ontvangen van de Guus Hölscher Topsport Award. “Natuurlijk is het een hele eer.”

Jaarlijks wordt de Guus Hölscher Topsport Award uitgereikt aan een persoon, speler, trainer, vrijwilliger, bestuurder of instantie die zich in het voorgaande seizoen verdienstelijk heeft gemaakt voor topsport binnen handballend Nederland en dit heeft gedaan op een manier zoals de naamgever van de prijs dat ook altijd deed. Dat betekent onbaatzuchtig, positief en gericht op samenwerking.

Monique Swartjes
Van Klaveren komt in een rijtje met onder andere Monique Swartjes. Zij won in 2018 voor haar knappe werk in Overijssel bij Kwiek de eerste Guus Hölscher Topsport Award.

Foto: FotoReza

Advertentie