Skip to main content

Györ al zeker van kwartfinale, ook Odense Håndbold zet stap in dezelfde richting

Waar Györ zich afgelopen weekend heeft geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League, heeft Odense Håndbold op vreemde bodem een stap in dezelfde richting gezet.

Advertentie

Oud-winnaar Györ zonder Rinka Duijndam versloeg zaterdagavond Buducnost. In Montenegro werd het 21-29 waardoor de machtige Hongaren op 22 punten zijn gekomen. Györ is zo niet meer in te halen door nummer drie CSM Bucuresti.

Na veertien groepswedstrijden plaatst de top-2 van iedere groep, A en B, zich rechtstreeks voor de kwartfinale van de Champions League. De nummers drie tot en met zes spelen nog een tussenronde.

Ook Odense Håndbold is op weg de play-offs over te slaan. Door bij het DSVC Schaeffler van Tamara Haggerty te winnen, 22-35 na 12-15 halverwege, zijn de oranje-witten op zestien punten gekomen.

Oranjedame Bo van Wetering (foto) maakte er in Hongarije vijf voor Odense Håndbold. Ook landgenoten Dione Housheer (twee goals), Larissa Nusser en doelvrouw Yara ten Holte (vijf stops) kwamen op de vloer van DVSC Schaeffler in actie.

Advertentie

SG BBM Bietigheim heeft de vierde plaats in poule A over gegeven aan Brest Bretagne, omdat de Duitsers in Frankrijk een voorsprong bij rust (13-17) alsnog uit handen gaven. Tijdens de 37-30 nederlaag vonden internationals Kelly Dulfer (vier doelpunten) en Inger Smits het net van Brest Bretagne.

Tussenstand groep A:
1. Györ 11-22
2. Odense Håndbold 11-16
3. CSM București 11-13
4. Brest Bretagne 11-13
5. SG BBM Bietigheim 11-12
6. DVSC Schaeffler 11-9
7. Buducnost 11-3
8. IK Sävehof 11-0

In speelronde 14 sluiten concurrenten Odense Håndbold en CSM Bucuresti de groepsfase van het kampioenenbal tegen elkaar af. Daarvoor speelt de Deense runner-up Brest Bretagne en Buducnost.

Foto: FotoReza

Advertentie