Györ en SG BBM Bietigheim overleven midweekse speelronde

By 15 september 2022Buitenland, Voorpagina

In het weekend mogen ze zich weer in de Champions League laten zien en tussendoor hebben Györ en SG BBM Bietigheim in eigen land twee punten gescoord.

De kampioen van Hongarije speelde gisteravond tegen Siofok HC. Na 18-10 bij rust liep Györ in de tweede helft niet verder uit: 33-26.

Vier keer raak
Yvette Broch scoorde tegen Siofok HC vier keer. Na de overwinning op Team Esbjerg (29-31) speelt Györ dit weekend thuis in de Champions League. Het Turkse Kastamonu Beleyidesi GSK komt op bezoek.

In de Bundesliga heeft SG BBM Bietigheim geen fout gemaakt. Op eigen parket was de titelhouder veel te sterk voor het gepromoveerde VfL Waiblingen: 44-23 (21-10). Zowel Inger Smits (drie doelpunten) als Kelly Dulfer (twee) kwamen tot scoren.

Ferencvaros-thuis
Ook DHK Banik Most werd afgelopen weekend in het kampioenenbal kansloos gelaten door SG BBM Bietigheim (23-46). In de tweede speelronde van de Champions League een veel grotere opgave voor de Duitsers. Het Ferencvaros van Angela Malestein komt zondagmiddag langs.