Skip to main content

Györ wint topper, maar grootste titelkansen nog altijd voor Ferencvaros

Een vreemde situatie afgelopen weekend in de Hongaarse eredivisie. Györ vierde op eigen vloer de winst op rivaal Ferencvaros, maar ook de gasten waren na het laatste fluitsignaal opgewekt.

Advertentie

Györ – Ferencvaros eindigde na 16-15 halverwege in 32-30. Een positief resultaat voor de club van invalcoach Per Johansson, maar niet genoeg het initiatief in Hongarije over te nemen.

Want in de eerste competitiewedstrijd tussen Ferencvaros en Györ werd het 28-22 voor de ploeg waar vijfvoudig doelpuntenmaker Angela Malestein (foto) ook na de zomer onder contract staat. Zeven verschil en zo blijven de grootste titelkansen in handen van Ferencvaros, want als beide teams na 26 speelrondes evenveel punten hebben geeft het onderlinge resultaat de doorslag.

Met 42 punten uit 23 partijen gaat Györ, waar Yvette Broch en Rinka Duijndam ontbraken, aan de leiding. Ook Ferencvaros staat op 42 en heeft nog een wedstrijd tegoed. Plaat drie in de Hongaarse eredivisie is voor het DVSC Schaeffler van Tamara Haggerty.

Als de landstitel aan Johansson voorbij gaat, kan de bondscoach van Oranje over enkele weken een andere hoofdprijs pakken. Györ treft in de halve finale van de Champions League Team Esbjerg. de ander pot bij de Final4 is Metz Handball – SG BBM Bietigheim.

Foto: FotoReza

Advertentie