Skip to main content

Haagse solo moet Limburgse polonaise verbreken

Dit weekend staat de grote apotheose van de grensoverschrijdende BENE-League op het programma. De vier beste ploegen van Nederland en België ontmoeten elkaar in Limburg. Het Belgische QubiQ Achilles Bocholt van international Léon van Schie plaatste zich als allerlaatste ploeg voor de Final4. De Nederlander kan niet wachten de carnavaleske polonaise uit Limburg te verbreken met een Haagse solo: “We zaten twee keer dichtbij, het komt zaterdag aan op één wedstrijd”. 

Advertentie

“Dit is waar je vanaf september voor hebt gewerkt. Het is mooi dat we dit weekend in actie mogen komen in het finaleweekend”, opent de beresterke cirkelspeler. Er bestaat geen twijfel: de BENE-League winnen is een hoofdprijs. In het allerlaatste speelweekend versloeg de ploeg uit het Belgische Bocholt Supercup-houder Volendam en plaatste het zich op die manier als laatste ploeg voor de Final4 in Sittard.

“We spelen in de halve finale tegen de Lions”, vertelt de gedreven Hagenees. “Lions is favoriet. Ze zijn eerste geworden in de competitie”. De straatlengte voorsprong van de Nederlands Kampioen kan zaterdagavond in één wedstrijd teniet worden gedaan. Van Schie ziet kansen: “In eigen huis verloren we maar met een puntje verschil. En uit ook maar met één of twee. We zaten twee keer dichtbij, het komt zaterdag aan op één wedstrijd”.

“In eigen huis verloren we maar met een puntje verschil”

Twee seizoenen geleden maakte Van Schie de overstap van eredivisionist E&O uit Emmen naar de Zuiderburen. De harde werker kent over de grens een heel ander handbalbestaan. “E&O was een echte familieclub. De groep was heel jong en we woonden allemaal dichtbij elkaar”, zegt de 27-jarige, terwijl hij terugdenkt aan z’n tijd in het ‘andere’ groen. “Bij Bocholt is het meer gericht op presteren. De groep is veel volwassener, waardoor je elkaar anders benaderd. Je spreekt elkaar veel sneller aan op fouten”.

Advertentie

Dromen van profbestaan in Frankrijk
De volwassen benadering heeft Léon van Schie en z’n teamgenoten geen windeieren gelegd. De cirkelloper in vreemde dienst ontmoet dit weekend veel landgenoten. “Bij Lions spelen veel jongens die ik ken van Oranje, er is altijd wel een dolletje vooraf”, geeft de voormalig speler van Hellas en E&O toe. “Luc Steins is wel een leuk iemand om mee te dollen. De Limburgers zitten al in de carnavalsstemming. Daar heb ik zelf niets mee. Het zou geweldig zijn als we als underdog Lions verslaan en daarna natuurlijk de finale weten te winnen”.

“Luc Steins is wel een leuk iemand om mee te dollen”

De halve finale tegen favoriet OCI Lions begint zaterdagavond om 19:30 in de Topsporthal Fitland in Sittard. Bij winst wacht de winnaar van het duel tussen Initia Hasselt en Targos BEVO in de eindstrijd. Als het aan Van Schie ligt is Bocholt niet zijn eindstation. “Ik wil graag full-prof worden. M’n vriendin Esther Schop (vorig jaar actief voor landskampioen Dalfsen red.) speelt in Frankrijk bij Nantes. Het lijkt me geweldig om daar aan de slag te gaan”, is de international eerlijk. “Er zijn mensen voor mij aan het zoeken, zodat ik me volledig kan focussen op Bocholt”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Chris Janssen

Advertentie

Join the discussion 31 Comments