Habo ’95 in slotfase ten onder tegen Hurry-Up 2

By 7 december 2015Eerste Divisie

Habo ’95 in slotfase ten onder tegen Hurry Up 2

Met de goede vorm van de laatste weken reisde Habo afgelopen weekend ruim 200 km om daar in het Drentse Zwartemeer de volgende wedstrijd te spelen tegen Hurry Up 2. Een club waarvan het eerste team ook uitkomt in de Eredivisie en de reserves hiervan ook tweemaal zoveel trainen als die van Habo. Hurry Up 2 bevindt zich momenteel op de 6e plaats van de ranglijst in de subtop van deze competitie. Op papier dus een lastige wedstrijd voor Habo. Maar Habo heeft de laatste weken wel vaker aangetoond dat het niet zo snel opkijkt tegen haar opponenten en het iedereen knap lastig kan maken deze competitie.

De beginfase ging gelijk op. Habo pakte de eerste voorsprong en stond in de dekking goed te verdedigen. Het gevaar van Hurry Up kwam vooral uit het midden en was voornamelijk afgestemd op de sterke cirkelsspeler die dan ook veelvuldig gezocht werd. De verdediging van Habo had deze cirkelspeler aardig in de tang, maar kon niet voorkomen dat er ook enkele tegengoals vielen. Hurry Up nam na tien minuten een kleine voorsprong van 5-3. Aanvallend had Habo de zaakjes aardig op orde. Het hield knap stand en wist steeds beter in de wedstrijd te komen. Het na 20 minuten spelen terug tot 8-8 en was hiermee volledig terug in de wedstrijd. De laatste 10 minuten kwamen er wat meer slordigheden in het spel en was er te weinig variatie. Hurry Up profiteerde optimaal en wist meteen een gat te slaan naar 13-10. Een penalty van Twan Schwanen vlak voor rust verkleinde het gat naar 13-11.

Het spel van Habo in de eerste helft was niet slecht, maar kon beter! Hier was meer te halen, maar dan moest er wel een tandje bijgeschakeld worden. Na rust was het Habo wat meteen de aansluitingstreffer wist te maken (13-12). Helaas ging hierna de arbitrage een steeds grotere rol spelen in de wedstrijd en gaf enkele overdreven 2-minutentijdstraffen aan de kant van Habo. Hurry Up wist hiervan optimaal te profiteren en liep uit naar 16-13. Ondanks deze tegenvaller bleef Habo erin geloven en wist zich helemaal terug in de wedstrijd te knokken. De dekking stond perfect en er was even geen doorkomen meer aan voor de Drentenaren. O.a. in de snelle omschakeling speelde Habo het in deze fase voortreffelijk uit en draaide de rollen volledig om naar een 16-17 voorsprong. Even later ook nog 17-18, maar was het daarna ook snel weer 18-18 gelijk. In de zenuwslopende slotfase was het de rechteropbouw van Hurry Up die met twee afstandsschoten op rij zijn team weer in veilige haven leek te brengen bij 20-18. Een tegenvaller, maar wederom was het Habo wat niet opgaf en snel weer de 20-19 op het scorebord bracht. Een minuut voor tijd was het Stef van Lankveld die Habo met een verwoestend afstandsschot de Hurry Up-keeper kansloos liet en de 21-21 gelijkmaker binnen schoot. Een halve minuut was het echter toch Hurry Up wat de wedstrijd wist te beslissen. De linkerhoek schoot een meter van de achterlijn zo hard als hij kon op goal en wist hiermee Habo-keeper Alex van Boxtel te verrassen. Met nog een halve minuut te spelen probeerde Habo het met een extra veldspeler (door de keeper te wisselen), helaas mocht dit niet baten en wist het geen doel meer te treffen met een 22-21 eindstand als gevolg.

Het resultaat was erg zuur voor Habo, waar het zeker een punt verdiend had en er ook zeker meer in had gezeten. Toch kon het met opgeheven hoofd terugkijken, het had namelijk gestreden voor wat het waard was en het deze subtopper knap lastig gemaakt. Hurry Up stijgt een plaats op de ranglijst naar de 5e positie. Habo blijft 10e staan. Het is nu precies halverwege de competitie en met deze positie op de ranglijst sowieso tevreden terugkijken op eerste seizoenshelft. Ondanks enkele langdurige blessures laat het zien goed op dit Eerste Divisieniveau mee te kunnen draaien en heeft het al vele ploegen erg moeilijk gemaakt. Zoals afgelopen wedstrijd is niet altijd het dubbeltje de goede kant uitgevallen, maar over het spel kan men zeker tevreden zijn. Volgende week reist het af naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Aristos. Deze ploeg is vorig seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie en werd daarom ook gezien als titelkandidaat. Zij staan momenteel echter 6e en dat is iets waar ze vooraf niet op gerekend hadden. De eerder gespeelde thuiswedstrijd wist Habo Aristos knap op een 23-23 gelijkspel te houden. Met deze stand en de vorm van de afgelopen weken in het achterhoofd zal Habo daarom met vertrouwen naar Amsterdam afreizen.

Hurry Up 2 – Habo ’95 1: 22-21 (13-11)

Tekst: website Habo ’95