Skip to main content

Hage over Challenge Cup: “Vooral een kers op de taart”

By 5 april 2019Voorpagina

Eredivisionist Quintus ontvangt zondag het Poolse SPR Pogon Szczecin. In Kwintsheul staat het heenduel in de halve finale van de Challenge Cup op het programma. Een van drie prijzen waarvoor de groen-witten nog in de race zijn.

Advertentie

“Heerlijk al die wedstrijden op topniveau”, laat sterkhouder Daisy Hage door verslaggever Peter Lotman optekenen in het AD. “Het is zwaar, dat zeker, maar we trainen uiteindelijk zo hard om die finales te halen. Dat zijn de mooiste wedstrijden.”

Quintus is nog in de race voor drie prijzen. Naast het Europese avontuur plaatste de formatie van René Zwinkels zich deze week ten koste van SEW voor de bekerfinale. In de strijd om de landstitel speelde Quintus de eerste halve finale gelijk tegen Dalfsen (22-22). De return is in Kwintsheul.

Stijgen
“We spelen beter vergeleken met de laatste jaren”, gaat Hage verder. “We zijn ons meer bewust met wat we doen tijdens een wedstrijd. We hebben laten zien wie we zijn. Daarom spelen we ook voor drie prijzen.”

Advertentie

“Het liefste willen we ze allemaal winnen”

Zondag ontmoet Quintus bij de laatste vier van de Challenge Cup het Poolse SPR Pogon Szczecin. Hage: “Het liefste willen we ze allemaal winnen. Toch zijn de beker en de landstitel favoriet. Europees spelen is vooral een kers op de taart. Dat is gaaf om mee te maken tussen de competitiewedstrijden door. We stijgen vaak boven ons niveau uit tijdens die internationale partijen.”

Beelden
De 26-jarige linkerhoekspeelster weet nog niet veel van de Europese opponent. “De beelden moeten we nog bekijken”, besluit ze. “Wél hebben we gezien, dat ze fysiek erg sterk zijn en behoorlijk groot. Wij zijn snel en technisch. Daarop moeten we ze pakken.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie