Skip to main content

Haggerty haalt gram in Denemarken

By 20 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nadat ze de EK-selectie niet heeft gehaald, is cirkelspeelster Tamara Haggerty (26) niet bij de pakken neer gaan zitten. De blondine heeft de eerste gelegenheid te tonen uit het juiste hout gesneden te zijn aangepakt.

Advertentie

Horsens was gisteravond in de Deense eredivisie hoogvlieger Nykøbing de baas. Na 13-13 werd het 33-25 voor de ploeg waar doelvrouw Claudia Rompen op de bank bleef.

Haggerty kreeg wel veel speelminuten en sprong daar goed mee om. De cirkelspeelster van Horsens scoorde tegen Nykøbing vier keer en werd na het uur naar voren geroepen als meest strijdlustige speelster van het eredivisieduel in Denemarken. In vijandige kleuren werkten ook EK-gangers Estavana Polman (twee doelpunten) en Nikita van der Vliet zich op het wedstrijdformulier.

Laatstgenoemde gaat in tegenstelling tot positiegenoot Haggerty wel mee naar het EK. Verder heeft bondscoach van Oranjedames cirkelspeelsters Merel Freriks en Pipy Wolfs geselecteerd. Daardoor kan Haggerty haar koffers voor het eindtoernooi in Skopje laten staan.

Lees ook: Groot laat zich opeens in Denemarken zien

Foto: Tina Kolthof

Advertentie