Skip to main content

Halve finale eindstation voor Hurry-Up in Challenge Cup

By 30 april 2017Voorpagina

JMS/Hurry-Up heeft niet kunnen stunten in de return in de halve finale van de Challenge Cup. In Lissabon kregen de Zwartemeerders een pak slaag van Sporting CP: 37-14.

Advertentie

Na het met 27-32 verloren heenduel was er een sprankje hoop voor de oranjehemden. In de eerste tien minuten vervlogen alle illusies van de Nederlandse stuntploeg in Europa. In hoge versnelling greep de miljoenenploeg uit de Portugese hoofdstad, met veel Champions League-ervaring binnen de gelederen, een ruime voorsprong (11-2).

Historie
Onderhandse ballen van Huesmann, de zevenenveertigste in de Challenge Cup voor Suelmann en een draaibal van Berendsen waren spaarzame hoogtepunten in de halve eindstrijd. Via 21-7 bij rust gingen na zestig minuten de armen in de lucht bij de huidige nummer twee van de Portugese competitie. Hurry-Up droop gedesillusioneerd af.

https://vimeo.com/215344190

Zo strandt de Drentse club bij de laatste vier van de Challenge Cup. Een historische prestatie. Acht Europese duels lang, die Vlijm en zijn mannen langs Turkijke, Slowakije en Portugal loodste, was Hurry-Up in de race voor de felbegeerde Cup. Nooit eerder was een mannenploeg uit Nederland tot eind april actief in Europees verband.

Advertentie