Skip to main content

Halve finaleplaats Oranje U17 na spannende shoot-outs

Uit geslagen positie is Oranje U17 gisterenmiddag op het EK Beach Handball teruggekomen en zo mag de nationale damesploeg zich vanochtend toch melden in de halve finale van het eindtoernooi in Turkije.

Advertentie

Pas na shoot-outs werd bij de laatste acht Oekraïne geklopt: 2-1. Na een gemiste strafworp in de verlenging leek Nederland de boot in te gaan. Met een spectaculaire onderschepping bood Nienke Slippens Oranje U17 de kans weer gelijk te maken.

De Vries en Blom
Dat deed de formatie van Frank Fokkens en de zesde shoot-out van Oekraïne werd door Ilva Blom gekeerd. Daarvoor had Stacey de Vries Oranje U17 op voorsprong gezet waardoor bij 10-8 het eindsignaal in Izmir klonk.

De eerste set van de kwartfinale, de meeste punten kwamen van Lisa de Wolf, ging nog met overtuiging naar Nederland (25-22). In set twee hield Oekraïne gelijke tred met Oranje U17. In de slotfase kwam de opponent zelfs voor en sleepte er shoot-outs uit.

Livestream
Bij de laatste vier moet Nederland voor een plekje in de EK-finale langs Zweden. Beide landen komen elkaar om 10:15 tegen op het centre court. Schakel in op EHF TV.

Advertentie