Skip to main content

Halverwege (2): LIONS, Aalsmeer en Volendam hebben zicht op Final4

By 24 december 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

In het drieluik ‘Halverwege’ een tussenstand van de drie belangrijkste competities in eigen land. In de BENE-League spelen drie Nederlandse teams om de knikkers.

Advertentie

Na veertien wedstrijden staat LIONS tweede achter titelhouder Achilles Bocholt. De eerste elf wedstrijden bleef de formatie van Christopher Jauernik, de Duitser heeft in Zuid-Limburg verlengd, zelfs ongeslagen.

Aalsmeer staat derde. Door overwinningen op onder meer Visé, Bevo én koploper Achilles Bocholt hebben de Noord-Hollanders goede papieren in de lente in het finaleweekend van de BENE-League om de grensoverschrijdende titel te spelen. Tim Bottinga en Donny Vink staan namens Aalsmeer in de top-10 van beste schutters van de competitie.

Misschien wel de meest verrassende ploeg in het linkerrijtje van de BENE-League: nummer vijf Volendam! Na een herstart staat de oud-landskampioen er goed voor. De formatie van de Amerikaan Mark Ortega wist in 2021 onder meer tegen Sporting Pelt, Aalsmeer en LIONS te zegevieren.

Advertentie

Het duurde even bij Bevo
Nóg een Nederlandse club maakt de bovenste helft van de ranglijst af. Hurry-Up houdt clubs als Visé, Tongeren en Bevo onder zich. In speelronde elf wisten de mannen van oud-bondscoach Joop Fiege toenmalig lijstaanvoerder LIONS voor het eerst te laten struikelen (31-27). Door het maken van 104 doelpunten staat linkerhoekspeler René Jaspers op plaats twee op de topschutterslijst.

Het duurde zeven wedstrijden voor Bevo twee punten in de BENE-League scoorde. Nadat tegen Quintus de ban werd gebroken (30-37) trok de ploeg waar trainer/coach Jo Smeets inmiddels is vertrokken tegen onder meer tegen Visé aan het langste eind. Op 18 december werd Achilles Bocholt door spelmaker Dario Polman en consorten op 27-27 gehouden.

Promovendus Quintus staat met vier punten laatste in de BENE-League. De moedige, Heulse ploeg heeft concurrenten AtomiX en Initia Hasselt ieder één keer weten te verslaan. In de tweede competitiehelft komt Quintus beide lotgenoten nog eens tegen.

Tussenstand BENE-League:
1. Achilles Bocholt 15-25
2. LIONS 14-23
3. Aalsmeer 15-22
4. Sporting Pelt 13-19
5. Volendam 15-19
6. Hurry-Up 15-14
7. Visé 15-14
8. Tongeren 14-12
9. Bevo 15-11
10. Initia Hasselt 15-8
11. AtomiX 15-5
12. Quintus 15-4

Lees ook: Halverwege (1): Houten en Tachos op poleposition

Foto: FotoReza

Advertentie