Skip to main content

Handbal Inside is en blijft ‘BENE-League Watcher’

By 10 september 2018BENE-league, Voorpagina

Handbal Inside volgt ook het komende BENE-Leagueseizoen op de voet. Wekelijks zullen updates van grensoverschrijdende topcompetitie, en in het bijzonder van de zes Nederlandse deelnemers, op het nieuwsplatform te vinden zijn. 

Advertentie

“De BENE-League is een competitie van hoog niveau, waarbij veel wedstrijden pas in de slotfase worden beslist. De teams zijn rijk aan nationale en internationale topspelers. Denk aan Jasper Adams, Samir Benghanem en Gerrie Eijlers. De moeite waard om te volgen en wekelijks via Handbal Inside bij de liefhebber te brengen”, licht redactielid Stijn Steenhuis toe.

Mooie affiches
Steenhuis vindt dat de competitie het verdient online beter neergezet te worden. “Het is een competitie die vooral door de deelnemende teams en de achterban goed wordt gevolgd”, gaat hij verder. “Maar voor liefhebbers van het spelletje en topsport in Nederland zijn de vele mooie affiches, het spelniveau én de verhalen achter de teams en spelers zeer interessant. We gaan de competitie op internet én in ons magazine een nóg beter gezicht geven.”

“We gaan de competitie op internet én in ons magazine een nóg beter gezicht geven”

In de BENE-League strijden de beste zes clubs uit Nederland en België om het kampioenschap van de Lage Landen. Na een hele competitie volgt in de lente een finaleweekend, waarbij de top-4 van de ranglijst elkaar tegenkomt. Het Belgische Achilles Bocholt is de titelhouder.

Advertentie

Beste 4
Namens Nederland zijn LIONS, Aalsmeer, Bevo, Volendam, Hurry-Up en Quintus te bewonderen in de BENE-League. Aan het eind van de BENE-League stromen de beste vier Nederlandse clubs door naar de strijd om het landskampioenschap. De slechtste club van het land in de BENE-League moet in het seizoen 2019/2020 plaatsmaken voor de kampioen van de eredivisie.

Aanstaande zaterdag staat de eerste speelronde van de BENE-League op het programma. Zo treffen verliezend finalist LIONS en Volendam elkaar in Sittard. Landskampioen Aalsmeer ontvangt het Belgische Sporting Neerpelt, waar landgenoot Martin Vlijm de scepter zwaait.

Advertentie