Skip to main content

Handbal Inside Magazine 27 is uit

By 29 november 2023Voorpagina

Het Handbal Inside Magazine nummer 27 valt binnenkort bij de abonnees op de deurmat. In deze editie prominente sprekers, mooie achtergrondverhalen en scherpe columns. We zetten de onderwerpen op een rijtje.

Advertentie

Estavana Polman
De coverstory van het nieuwste nummer is met Estavana Polman. Journalist Eddy Veerman sprak de sterspeelster van Oranje over ouder worden, het terugkomen van blessures en de handbalbeleving in Roemenië. Ook blikt ze vooruit op komende WK. Polman: ”Andere landen kijken nog steeds naar ons als kanshebber voor medailles.”

Alec Smit is terug
De rechterhoekspeler van Oranje is weer helemaal terug. Na een zware knieblessure, die hem een jaar aan de kant hield, maakt de Limburger zich op voor het EK in Duitsland. Frans Jetten sprak Smit over het revalidatieproces en zijn doordachte carrièrestappen.

De Bus uit Mostar
Tijdens de Joegoslavische oorlog is Mostar al weken het toneel van zware beschietingen en gevechten. Op zondag 3 mei 1992 vlucht een touringcar stiekem de stad uit. In de bus een groep jonge handbalsters, op weg naar Noord-Holland. Sommigen keren nooit meer terug. In De Bus uit Mostar reconstrueren GerBen van ’t Hek en Rens Lieman hun verhaal.

Advertentie

Kippers op avontuur in Saudi-Arabië
Jolien Koerhuis sprak met Edwin Kippers, de kersverse assistent-bondscoach van Saudi-Arabië. Een opmerkelijke keuze van de voormalige trainer van de handbalacadamie, want handbal is in het Midden-Oosten verre van een grote sport. Maar dat was voor de Hengeloër een reden om de stap juist wel te maken.

Het WK van 2005
John Volkers schreef een reconstructie van het WK 2005, waar Oranje onder leiding van bondscoach Sjors Röttger verrassend de vijfde plek behaalde. De beste prestatie uit de nationale handbalgeschiedenis tot dan toe. Een terugblik op een historisch toernooi.

Twee oud-handballers over hun coming-out
Diversiteit is een steeds belangrijker thema binnen de samenleving, maar hoe zit dat in de soms harde topsportwereld? Ingrid Lemmens sprak twee oud-handballers over hoe het is om uit de kast te komen als topsporter. “Iedereen die in de kast zit is een fantastische acteur of actrice.”

Bo van Wetering en Zoë Sprengers
Op de linkerhoek van Oranje staat dit duo te popelen om ver te komen op het WK. Hoe gaan ze om met druk en wat zijn hun grootste verbeterpunten? Een vraag-antwoordspel van Stijn Steenhuis met de talentvolle hoekspeelsters.

Boris Tot voelt zich thuis in Zwartemeer
Het telefoonnummer van de tweevoudig beste doelman van de BENE-League staat bij meerdere ploegen onder de sneltoets. De Kroaat voelt zich echter thuis in Zwartemeer. “Als je ver van huis bent, heb je vrienden nodig die als familie voelen.”

Deze onderwerpen en meer lees je in het nieuwste Handbal Inside Magazine. Lid worden? Je ontvangt nummer 27 meteen in huis.

Foto: FotoReza

Advertentie