Skip to main content

HandbaL Venlo en VOC openen play-offs in stijl

HandbaL Venlo en VOC zijn de play-offs in stijl begonnen. De titelkandidaten waren in eigen huis veel te sterk voor respectievelijk Volendam en Quintus.

Advertentie

In poule A maakte HandbaL Venlo na 13-9 korte metten met Volendam. Nog voor rust liepen de Noord-Limburgers gisteravond uit naar 21-9. Cirkelspeler Pien de Swart (foto) was heel vaak het eindstation.

Via 30-15 klonk bij 36-19 het eindsignaal in Venlo. Zo staat de titelhouder al op vijf punten. Velo volgt op één punt. Daar was een machtige comeback tegen V&L, waar Sabien Storken er tevergeefst tien maakte, voor nodig.

Peter Lotman van het AD zag de thuisploeg in Wateringen terugkomen van liefst tien doelpunten achter (15-25). Bij 29-29 stond Velo vlak voor tijd weer gelijk. Angelique van Duijvenbode en Lotte Duijnisveld zorgden zelfs nog voor de zege van de formatie van Nico Stet die in Zuid-Holland heeft verlengd.

Advertentie

Tussenstand kampioenspoule A:
1. HandbaL Venlo 1-5
2. Velo 1-4
3. Volendam 1-1
4. V&L 1-0

VOC heeft in kampioensgroep B de toon gezet door Quintus kansloos te laten: 37-22. Vlak voor de pauze tilde Loïs van Vliet de score naar 19-11. De dertigste van de Amsterdammers kwam van de hand van Zenzi Matthaei.

De eerste achtervolger van VOC blijft SEW dat één punt minder heeft: vijf om vier. Waar de blauw-witten zich in de competitie nog lieten verrassen door Kwiek, was daar gisteravond in Nibbixwoud geen sprake van: 34-27 (18-13). Tijdens SEW – Kwiek maakten Sharon Noordermeer, Lotte Stam (beiden zes) en Lynn Holtman (vijf) de meeste doelpunten.

Tussenstand kampioenspoule B:
1. VOC 1-5
2. SEW 1-4
3. Quintus 1-1
4. Kwiek 1-0

Foto: FotoReza

Advertentie