HandbaL Venlo toch sterker dan SEW, ook zege Kwiek en VZV

By 17 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

HandbaL Venlo heeft de koppositie in de eredivisie weer van VOC overgenomen. Met SEW op bezoek kwamen de blauw-witten gisteravond op acht punten uit vier wedstrijden.

Op eigen vloer moest HandbaL Venlo na 15-12 halverwege de gelijkmaker van SEW toestaan. De 17-17 van rechteropbouwer Denise Mol viel al na vijf minuten in de tweede helft.

De bezoekers uit Noord-Holland gaven alles en moesten bekerwinnaar HandbaL Venlo pas na 22-20 laten gaan. Met drie goals op rij besliste de formatie van Robin Gielen het thuisduel. Demi Smolenaers (foto) maakte de 25-20 waarna het laatste fluitsignaal in Noord-Limburg uiteindelijk bij 27-22 klonk.

Topploegen HandbaL Venlo, VOC en SEW worden in de eredivisie gevolgd door Quintus, Kwiek en VZV. De twee laatstgenoemde teams zijn in speelronde drie op vier punten gekomen. Met een beslissende Anne de Boer tussen de palen, de jeugdinternational stopte drie strafworpen op rij van opponent V&L, trok VZV in ’t Veld aan het langste eind: 37-31.