Skip to main content

HandbaL Venlo wint duel om koppositie

By 24 november 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

De eerste plaats in de eredivisie is weer voor HandbaL Venlo. De landskampioen klopte gisteravond in eigen huis medekoploper SEW: 31-24.

Advertentie

Na de 12-8 van Demi Smolenaers kwam SEW vlak voor de pauze sterk terug. Namens de gasten uit Noord-Holland, laat in de hal in Limburg waardoor de wedstrijd een kwartier later startte, bepaalden Denise Mol en Eline Veltrop vanaf zeven meter de ruststand op 12-11.

Sharon Grummel
Voorafgaand aan de topper in de eredivisie hadden beide teams in de eerste zes duels van het seizoen nog niet verloren. Op basis van een beter doelsaldo ging SEW aan de leiding.

In de tweede helft was het opnieuw Smolenaers die voor een nieuw gaatje zorgde (20-17). Daarna brak de periode van Sharon Grummel (foto) aan. Met alweer haar tiende hield de rechteropbouwer van HandbaL Venlo de bezoekers op veilige afstand: 25-21.

Vliegertje
Door een penaltystop wist Liza Rovers SEW te breken. Even voor tijd trakteerde de landskampioen aan de overkant het thuispubliek op een vliegertje. Zo kwam de 29-23 van de hand van linkerhoekspeler Angela Steenbakkers.

Aanstaande zaterdagavond verdedigt HandbaL Venlo in Raalte de koppositie. Middenmoter Kwiek wacht voor de formatie van Robin Gielen. Bang om opnieuw te laat te komen hoeft SEW niet te zijn, want de blauw-witten spelen thuis tegen streekgenoot Volendam.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie