Skip to main content

HandbalNL League krijgt Noord-Hollandse finale

Na de voorlaatste speelronde van de HandbalNL League staan de finalisten vast: koploper Volendam en provinciegenoot Aalsmeer.

Advertentie

Volendam maakte vanavond tegen degradatiekandidaat Quintus geen fout: 37-21. Na 14-10 liep de thuisploeg van Mark Ortega uit.

Vaidas Trainavicius
Titelhouder en runner-up Aalsmeer moest tegen LIONS dieper gaan. Lang hadden de gasten uit Zuid-Limburgers zicht op een punt in De Bloemhof (23-23). In de slotfase trokken de Noord-Hollanders toch aan het langste eind waardoor het verschil tussen Aalsmeer en LIONS met nog één speelronde te gaan drie punten is.

Namens de formatie van Bert Bouwer en Wai Wong, het coachduo van Aalsmeer staat ook na de zomer langs de lijn, scoorde Vaidas Trainavicius liefst tien keer. Met de overwinning neemt Aalsmeer revanche. In de halve finale van de BENE-League was uiteindelijke winnaar LIONS nog de betere ploeg.

Thuisvoordeel
In juni gaan Volendam en Aalsmeer om de schaal spelen. Volgende week wordt bepaald wie in huis start en ook een mogelijke derde finale op eigen bodem mag afwerken.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie