Skip to main content

“Bij Handbalschool Amstelland willen we handballers individueel beter maken”

By 4 november 2016Voorpagina

Noord-Holland is weer een handbalschool rijker. Onder leiding van Rene Romeijn en Herman Schaap werd enkele maanden geleden de Handbalschool Amstelland opgericht. Een initiatief dat bedoeld is om handballers en handbalsters individueel beter te maken. 

Advertentie

“Vanuit mijn werk als combinatiefunctionaris bij de Haarlemmermeer zag ik dat er behoefte was aan extra trainingsmogelijkheden voor jonge handballers en handbalsters”, vertelt Romeijn. “We zijn op 17 september van start gegaan en het loopt geweldig. Inmiddels trainen er iedere zaterdag van 8:00 uur tot 10:00 uur zo’n 50 tot 60 kinderen die graag beter willen worden.”

“Iedere zaterdag trainen hier 50 tot 60 kinderen die graag beter willen worden”

Regio Noord-Holland-Zuid
“Bij veel clubs is er geen mogelijkheid om meer dan twee keer in de week te trainen, terwijl dat voor de ontwikkeling van een goede handballer wel noodzakelijk is. Vanuit de handbalschool Amstelland kunnen we nu de hele regio Noord-Holland-Zuid faciliteren. Iedereen die meer wil trainen is welkom”, aldus Romeijn.

In de regio is inmiddels volop gekeken naar eventuele samenwerkingen, maar dat is volgens Romeijn iets voor de langere termijn: “We hebben verschillende gesprekken gevoerd met onder andere het NHV, sportbedrijf Amstelveen en de Handbalschool Noord-Holland, maar we zullen eerst moeten zorgen dat alles hier in de regio staat. Daarna gaan we zeker kijken of we nieuwe samenwerkingen kunnen opzetten.”

Iedereen is welkom
“Iedereen uit de D, C, B en A-jeugd die meer wil trainen is welkom. Bij de Handbalschool Amstelland willen we spelers individueel beter maken, dus dat de leeftijden soms wat uit elkaar lopen is niet erg”, vertelt Romeijn. “Inmiddels trainen er al kinderen van 7 verschillende verenigingen bij ons.”

Ook extra trainen bij de Handbalschool Amstelland? Stuur een mail naar HandbalschoolAmstelland@gmail.com voor meer informatie.

Foto: FotoReza

Advertentie