Handhaving PSV na uitzege in Oss

Door provinciegenoot Dynamico te verslaan blijft PSV in de eredivisie en zakt hekkensluiter Havas af naar de eerste divisie.

Na 15-14 halverwege kwam PSV in Oss terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd zette Hans van Roessel de gasten uit Eindhoven vanuit de linkerhoek op voorsprong (25-26). Na vier voor (31-35) klonk bij 35-37 het verlossende eindsignaal en vierden de rood-zwarten feest.

Twaalf om tien punten
Zo heeft PSV na dertig duels twee punten meer dan Havas: twaalf om tien. De geel-blauwen uit Almere konden het met Volendam 2 op bezoek niet bolwerken. Terwijl Havas in de laatste weken nog wel uit een dal klom.

In de tweede helft boog Havas een 19-20 achterstand bij rust om. Na 32-30 wilden de reserves van Volendam toch niet meewerken aan een nieuwe thuiszege van de nummer laatst: 35-40.

Vlug en Lenig
V&L neemt het plekje van Havas op eredivisieniveau in. De Limburgers werden een week geleden kampioen van de eerste divisie.