Hasselt wint in Volendam

Hubo Initia Hasselt kreeg de zware taak om in Volendam in de BENE-League te gaan spelen. De Volendammers staan zesde, Initia staat dicht bij Final Four kwalificatie op de tweede plaats. De wedstrijd werd laattijdig vervroegd naar 16u00 omwille van “Pakjesavond”. Dat Initia niet naar Volendam was afgezakt om cadeaus uit te delen werd al snel duidelijk.Inline afbeelding 1

Initia greep de Nederlanders vrijwel meteen bij de keel. Buciuman zette na 5 minuten de 1-3 op het scorebord, en van daar gingen de Hasselaren in één ruk door tot 1-5 na 7 minuten. Volendam speelde zeer slordig, verspeelde vaak de bal en kon geen antwoord vinden op de Hasseltse tegenaanvallen: 4-11 na 16.5 minuten spelen. De tegenaanvallen werden vakkundig afgerond door o.a. Robyns, Köhlen en Van Criekinge. Tot overmaat van ramp stootte de thuisploeg ook nog op een goede Vanbrabant in doel, ofwel spatte de shots op het doelkader uiteen. Initia liet het niet aan zijn hart komen en bleef efficiënt spelen: 5-12 na 20 minuten. Hinskens scoorde in de 22ste minuut de 6-14, hetgeen het laatste doelpunt voor de thuisploeg in de eerste helft zou worden. Jackers werd erin gegooid en bedankte meteen met twee doelpunten. Van Criekinge kon de ruststand vastleggen op 6-19.

Initia was een schim van zichzelf aan het begin van de tweede helft. Volendam speelde in tegenstelling tot de eerste helft nu wel met enthousiasme. Het begon via Beemsterboer en Postel aan de achterstand te knagen: 11-19 na 40 minuten. De terugkerende Kai Verhoeven kon het eerste Hasseltse doelpunt in de tweede helft voor zijn rekening nemen: 11-20 na 41 minuten. Het spel ging nu snel op en af. Hasselt vond in aanval tot twee keer toe Houbrechts op de cirkel die de 14-22 op de bordjes zette.

Het waren Beemsterboer en Hinskens die aan de overkant voor de doelpunten moesten zorgen. Een secure Vonckx voorkwam erger: 18-25 na 54 minuten. Jackers en Ooms scoorden de laatste Hasseltse doelpunten. Eindstand: 22-28 winst voor Hubo Initia Hasselt.

De twee punten zijn binnen voor Hasselt, al zal deze wedstrijd zeker nooit een schoonheidsprijs ontvangen. Verhoeven maakte een geslaagd wederoptreden met drie doelpunten. Volgende week staat de topper in de Alverberg tegen Limburg Lions op het programma.

HV Kras/Volendam: Marco Woltersom, Beau Molenaar, Matthijs Vink 1, Melvin De Jong, Dani Baijens 2, Duncan Postel 4, Randy Duin 1, Dennis Schellekens, Diego Jacobs, Jaap Beemsterboer 4, Maurits Van Buren 2, Jan Josef 4, Geert Hinskens 4, Leon Geus
Tijdstraffen: 3x

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Tim, Houbrechts, Simon Ooms 1, Xander Jackers 4, Kai Verhoeven 1, Ruben Roelants, Tom Robyns 4, Bram Van der Goten 4, Bart Köhlen 2, Eligio Pepels 4, Robbert Bogaerts 1, Mattias Van Criekinge 4, Andrei Buciuman 3, Jente Haesevoets