HC Groot Venlo blijft op stoom in Europa, verlies SEW in Tsjechië

By 12 november 2023Buitenland, Voorpagina

Ook in de derde ronde van de EHF European Cup heeft bekerwinnaar HC Groot Venlo uitgehaald. Het bezoekende ZRK Krivaja was gisteravond in Noord-Limburg kansloos: 39-19.

Al in de eerste helft werd duidelijk dat de thuisploeg verder was dan de gasten uit Bosnië. Bij rust was het verschil elf doelpunten in het voordeel van HC Groot Venlo (19-8).

Ook in de vorige ronde was de ploeg van Robin Gielen veel beter dan de tegenstander in Europa. WHC Cair Skopje werd twee keer met gemak aan de kant gezet: 39-26 en 43-18.

Rovers en Kruijswijk
HC Groot Venlo-doelvrouw Liza Rovers (foto) keerde tegen ZRK Krivaja meer dan de helft van de ballen (twaalf stops, 52 procent). Lisanne Kruijswijk (acht goals), Pien de Swart (zeven) en rechteropbouwer Lynn Kuipers (zes) waren gisteravond goed voor meer dan de helft van de productie van de Limburgers.

Zo lijkt de return van volgende week in Bosnië een formaliteit. Competitiegenoot SEW moet volgende week nog wel pieken, want de blauw-witten zijn gisteravond in Tsjechië op achterstand gezet.

31-24
Thuisploeg Hazena Kynzvart zegevierde met 31-24. Halverwege had SEW nog zicht op de Tsjechen (13-10). Namens de Noord-Hollanders scoorde Isa op den Kelder er zes en verrichte doelvrouw Eva Jansma de meeste reddingen.