Skip to main content

HC Groot Venlo haalt kwartfinale in Europa

By 21 januari 2024Buitenland, Voorpagina

De nummer twee van de eredivisie HC Groot Venlo heeft zich vanmiddag voor de kwartfinale van de EHF European Cup geplaatst. ZRK Bjelovar werd door de Limburgers voor de tweede keer in acht dagen geklopt: 36-27 (18-14)

Advertentie

Bij 5-1 waren de intenties van HC Groot Venlo al duidelijk. De Kroatische gasten klampten bij 16-13 even aan.

Dat zorgde bij de thuisploeg niet voor paniek. HC Groot Venlo leunde op een voorsprong uit het heenduel. Vorige week zaterdag werd het al 21-29 voor de ploeg van Robin Gielen.

Rovers en Zijlmans
Net als in de eerste keer tegen ZRK Bjelovar stopte Liza Rovers meer dan veertig procent van de schoten van de Europese opponent. Na 31-27 waren de laatste vijf doelpunten ook voor HC Groot Venlo. Cirkelspeelster Manon Zijlmans (foto) kwam zo in het uur tot zeven treffers.

Voor het eerst in de clubhistorie heeft bekerwinnaar HC Groot Venlo de laatste acht van de EHF European Cup bereikt. Ook het Elche van Pipy Wolfs en Tessa van Zijl zit dinsdag op het kantoor van de EHF bij de loting in de kokers.

Vijf jaar geleden
In 2019 haalde competitiegenoot Quintus nog de laatste vier van het derde bekertoernooi van Europa. Toen bleek het Poolse SPR Pogon Szczecin te sterk.

Foto: FotoReza

Advertentie