HC GROOT VENLO IS KAMPIOEN VAN NEDERLAND

HC Groot Venlo is vanmiddag kampioen van Nederland geworden. In eigen huis won de ploeg van Robin Gielen opnieuw van VOC en mag zich daarmee landskampioen 2023/2024 noemen.

In een volgepakte sporthal Egerbos waren het keepsters Romy Verweij en Liza Rovers die in de nerveuze beginfase hun ploeg op sleeptouw namen. Mede dankzij hun sterke keeperswerk vielen er maar weinig doelpunten te noteren. Na twintig minuten stond het 7-5 voor de thuisploeg. In de slotseconde van de eerste helft zorgde Angela Steenbakkers ervoor dat Venlo met 10-7 ging rusten.

Keepersduel
In de tweede helft ontpopte de wedstrijd zich tot een waar keepersduel. Dankzij drie reddingen op rij van Rovers kon de thuisploeg uitlopen naar vier (14-10). maar zorgde collega Verweij er aan de andere kant voor dat VOC in de finale bleef. Door vier goals op rij van Judith van der Helm werd het duel tien minuten voor tijd weer spannend: 16-16.

Een blessure bij Sharon Grummel maakte dat Venlo het aanvallend even helemaal kwijt was. De Limburgers kwamen moeizaam tot scoren en acht minuten voor tijd kwamen de Amsterdammers zelfs even op voorsprong. Een prachtige draaibal van de teruggekeerde Steenbakkers en een kanonschot van Lynn Kuipers zorgde ervoor dat die voorsprong echter niet lang standhield.

Liza Rovers
Vier minuten voor tijd stopte matchwinner Rovers een penalty van Van der Helm en een tegenaanval van Robin Sahalessi. Diezelfde Sahalessi trok even later aan de noodrem met een rode kaart als gevolg. Grummel kwam van de bank en benutte de gegeven strafworp en bracht Venlo een minuut voor tijd op 20-18. Luchies maakte er nog 20-19 van, maar Venlo maakte in de slotsecondes geen fout meer en kroonde zichzelf tot kampioen van Nederland.