HC Groot Venlo krijgt het tegen Kwiek nog even warm

Een voorsprong van zes doelpunten was bijna niet genoeg voor HC Groot Venlo, maar toch is de kampioenskandidaat de play-offs gisteravond begonnen met een thuisoverwinning op het moedige Kwiek.

In de eerste helft bouwde HC Groot Venlo, op 30 maart in Almere voor de bekerfinale, een comfortabele voorsprong op. Namens de thuisploeg bepaalde cirkelspeler Pien de Swart de ruststand op 14-8.

De bezoekers uit Overijssel kwamen fris uit de kleedkamer. De vijfde van Lizz Olde Bolhaar betekende met nog acht minuten op de klok de 24-21 en daarna volgden nog eens twee doelpunten van Kwiek dat in het nieuwe seizoen onder leiding staat van Peter Portengen.

Bij 24-23 haalde trainer/coach van HC Groot Venlo Robin Gielen zijn basisspelers weer van de bank. Na de aansluitingstreffer van jeugdinternational Paris Scholten waren de blauw-witten weer aan zet.

Lynn Kuipers (foto), Lisanne Kruijswijk en Sharon Grummel stelden in Noord-Limburg orde op zaken. Allen maakten in de slotminuten van het treffen hun vierde en zo voorkwam het drietal onverwachts puntverlies voor de bekerfinalist.