HC Groot Venlo loopt Volendam na rust onder de voet

By 23 november 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

HC Groot Venlo heeft het voorbeeld van SEW gevolgd door in de midweek in eigen huis de punten te houden. Volendam werd gisteravond in Limburg na rust onder de voet gelopen: 46-31.

In de eerste twintig minuten konden de Noord-Hollanders HC Groot Venlo nog bijbenen. Wat heet. Na 13-12 zorgden Sharon Plat en Bibi Bakker voor de Volendamse voorsprong (13-14).

Acht keer Kruijswijk
Nog voor rust stelde HC Groot Venlo, geplaatst voor de laatste zestien van de EHF European Cup, orde op zaken. Even voor het rustsignaal scoorde Pien de Swart de 20-15.

In de tweede helft liep het verschil tussen beide eredivisionisten snel op. Na veertig minuten bracht Lisanne Kruijswijk (foto) de marge voor het eerst naar tien doelpunten. In het uur met Volendam scoorde de spelmaker van HC Groot Venlo de meeste treffers: tien.