HC Groot Venlo neemt in slotkwartier afstand van Velo

Tot 17-17 kon de midweekse wedstrijd tussen HC Groot Venlo en Velo gisteravond nog beide kanten op. In het slotkwartier maakte de thuisploeg het verschil: 29-23.

Na de 5-5 van Kim Schildmeijer sloeg HC Groot Venlo een gaatje (10-6). Met een paar van haar uiteindelijk twaalf doelpunten hield Carmen Riepe de bezoekers uit Wateringen in de race.

Europese verplichtingen
Het eredivisieduel stond in doordeweeks op de agenda, omdat HC Groot Venlo en Velo de afgelopen twee weekenden uitkwamen in de EHF European Cup. Waar de Limburgers de volgende ronde hebben gehaald, zijn de vrouwen van Nico Stet door het Turkse Ankara Yenimahalle BSK uitgeschakeld.

Vlak voor rust in Venlo scoorde Kirsten Steenbergen namens Velo de 14-13. Tien minuten na de pauze tekende zij ook voor de spannende 17-17.

Time-out
Dat was voor HC Groot Venlo-trainer Robin Gielen het moment een time-out aan te vragen. Met groot effect. Zes keer achter elkaar waren het de blauw-witten die het net vonden. Acht minuten na de onderbreking van Gielen zette invaller Minke van Katwijk de 23-17 op het scorebord waarna Velo de handdoek eindelijk wierp.

Door de thuiszege is HC Groot Venlo weer op gelijke hoogte met koploper VOC gekomen. Beide teams hebben na vijf duels alle de tien punten.