HC Groot Venlo pareert nieuwe aanval van VZV

De koppositie in kampioenspoule B is na vanavond weer in handen van HC Groot Venlo. Pas in de laatste twintig minuten was de thuisploeg sterker dan VZV: 30-28 (14-15).

In de slotfase kwam de thuisploeg van de gasten af. Na de goal in de slotminuut van Lisanne Kruijswijk, haar vierde velddoelpunt, keerde doelvrouw van HC Groot Venlo Liza Rovers (foto) – nog maar vier verdedigers voor zich – een strafworp van VZV en haalde het fanatieke thuispubliek opgelucht adem.

In minuut 38 zette vijfvoudig doelpuntenmaker Esma Staal HC de Noord-Hollanders even op twee voor (20-22). De Noord-Hollanders waren met vertrouwen naar Limburg gekomen, omdat de ploeg van Edwin Janssen HC Groot Venlo vijf dagen geleden in ‘t Veld een tik uitdeelden door met 31-26 te winnen en zo de eerste plaats in de nacompetitie over te nemen.

Egberts en Van de Beek
De topper stond onder leiding van Niels Egberts en Ferry van de Beek. Het koppel stopte elf maanden geleden en viel bij een blessure van een collega in. Egberts en Van de Beek trokken na dertig minuten rood voor VZV’er Pien van der Geest, omdat de rechteropbouwer volgens de scheidsrechters vanuit een vrije bal het gezicht van iemand uit het Limburgse muurtje raakte.

De solide Demi Smolenaers en Sharon Grummel maakten na rust voor het eerst in lange tijd weer gelijk namens de thuisploeg waar oud-international Angela Steenbakkers de partij op de linkerhoek afmaakte. Na 22-22 hielden beide kampioenskandidaten elkaar tot 26-26 in evenwicht.

Negen om zeven punten
Door de thuiszege is HC Groot Venlo op negen punten gekomen. Met nog twee speelrondes te gaan is het verschil met VZV twee punten. Alleen de groepswinnaar gaat met VOC, de nummer één van kampioenspoule A, om de landstitel vechten.